<<  Home
 Voja Antonić

Da li postoje
stvari koje
ne postoje

vodič za kritičko razmišljanje
DOWNLOAD

Ova knjiga napisana je sa idejom da se stvori protivteža obilju literature koja promoviše savremeno sujeverje - verovanje u paranormalne pojave i u natprirodne sile. Nastala je kao rezultat višegodišnjeg prikupljanja argumentacije kojom se demistifikuju uobičajena shvatanja iz domena "onostranog", ali i proučavanja psiholoških mehanizama koji podržavaju verovanje u paranormalno. Naročito se insistira na demistifikovanju verovanja koja vešti prevaranti koriste da bi od lakovernih ljudi izmamili novac.

Tema knjige ograničena je na pojave iz domena paranormalnog, okultnog i natprirodnog. Ponegde se obrađuju i čisto tehničke zablude nastale kao posledica nekritičkog prihvatanja pogrešnih tumačenja. Knjiga se ne bavi političkim zabludama i zloupotrebama (mada je i ta tema na svoj način zanimljiva). Na nekoliko mesta dotaknuta su i neka religijska pitanja, ali samo onoliko koliko je to bilo neophodno u okviru obrade drugih tema. Autor nije imao nameru da razvija diskusiju o religiji, jer to smatra temom koja spada u domen intimnih pitanja svakog pojedinca.

Knjiga je izlašla iz štampe početkom oktobra 2000. godine, a promocija je održana u petak, 13. oktobra. Možete da vidite slike sa promocije (i po neku sa snimanja naslovne strane). Format knjige je A5, broj strana 356.

Rešenjem broj 413-00-1132 od 23.10.2000. godine, Republičko ministarstvo kulture je oslobodilo ovu knjigu plaćanja poreza na promet.

Recenzenti:
Profesor dr Dušan Ristanović
Profesor dr Dragan Popadić

 


Sada možete da preuzmete kompletnu knjigu u PDF formatu.

Ako ne želite da preuzmete celu knjigu kao jedan PDF fajl nego jedno po jedno poglavlje, to možete da učinite
ovde.

Koliko će Vas to koštati? Samo malo vremena potrebnog za download fajlova i malo dobre volje za čitanje.

Savet: Nema potrebe da čitate knjigu redom, jer teme nisu strogo povezane. Slobodno odaberite temu koja vas interesuje i čitajte "na preskok" sve što Vam se učini zanimljivim. Jedino bih Vam preporučio da ne preskočite uvod, jer je u njemu sažet cilj i poruka knjige.

NAPOMENA: Sva prava autora knjige su zadržana. Knjigu slobodno možete da prepišete u svoj kompjuter, da je tu čuvate i čitate do mile volje, da je kopirate u elektronskoj formi i da te kopije nudite prijateljima, da postavljate link koji upućuje na ovu stranicu (to je čak poželjno), ali bez pismene saglasnosti autora NE MOŽETE da je na bilo koji način izdajete komercijalno.
 


DOWNLOAD